maanantai 15. marraskuuta 2010

Perhepolitiikkaa: talous vs inhimillisyys

Julkaisen kommenttini erikseen omassa blogissani (hieman laajennettuna), vaikka se oli tarkoitettu Kimmo Kiljusen blogin kommentiksi (ilmeisesti estetään?). 

Mielestäni pitää olla itsestäänselvyys, että lapset, varsinkin Suomen valtiolle veroa maksaneet Suomen kansalaiset, saisivat hoitaa omia vanhempiaan Suomessa. Muutenkaan valtiota ei voi pidä sivistyneenä, jos siellä talousasiat nostetaan ylimpiin arvoihin, inhimillisyyden edelle.

Mutta myös kustannusten näkökulmasta ihmetyttää, että päättäjät säästävät rahaa, kun kyse on iäkkäistä sairaista isoäiteistä, jotka haluaisivat viettää viimeiset päivänsä läheisten ihmisten seurassa, mutta toisaalta haaskaavat yhteiskunnan resursseja eristämällä lapsia venäläisistä äiteistä.

Esimerkiksi, Anton-tapauksessa poika tuotiin Suomen ulkoministeriön voimin Suomeen laittomasti, salakuljettamalla. Sitten kaikki ne oikeudenkäynnit, poliisikuulustelut, valvotut tapaamiset sosiaaliviranomaisten avustuksella, poliisin partiointi, pojan vartiointi, jne. Ja se jatkuu ja jatkuu. Ja vain sen takia, että lapsi halutaan eristää äidistä! Mitä järkeä siinä on? Poikahan tulee vihaamaan Suomen valtiota ja Suomen viranomaisia äidistä eristämisen takia.

Ihan veronmaksajana olen kiinnostunut em. resurssien haaskaamisesta. Anton-tapaus ei ole suinkaan ainoa (vaikka onkin ainutlaatuinen suomalaisten diplomaattien rikkomuksien takia). Muut tapaukset, joissa lapset eristetään venäläisistä vanhemmista ovat esimerkiksi: Robert Rantala, Julia Putkonen, Anastasia Pyykönen, Gulmira Heikkinen, Anna Kuusisto (mainittu tiedotusvälineissä).

Suomen suurlähettiläs Interfaxin haastattelussa yritti kiertää kysymykset Anton Salosesta vetoamalla siihen, että julkinen keskustelu asiasta on lapselle haitallista.



 Totta kai Suomen suurlähettiläs ei halua keskustella Antonin ja Rimma Salosen syrjivästä kohtelusta, eikä suomalaisten diplomaattien rikkomuksista ja kansainvälisten sopimuksien halventamisesta, koska tilanne on erittäin kiusallinen. Olisi pitänyt ajatella lasta ja seurauksia ennen valtion edustajien sekaantumista alaikäisen Venäjän kansalaisen salakuljettamiseen Venäjältä. Nyt tuskin onnistuu vaieta asiasta.