lauantai 14. tammikuuta 2012

Vakava tilanne, Rimma Salonen syömälakossa

Anton-tapaus on jälleen noussut otsikkoihin ja hankaloittanut Suomi-Venäjä-suhteita. Täytyy todeta, että tilanne on ajautunut umpikujaan. Käsittämättömistä syistä Suomen viranomaiset kieltäytyvät yhteistyöstä Venäjän kanssa konstruktiivisen ratkaisun löytämiseksi, lapsi on edelleen käytännössä eristetty äidistä.

Ympäri maailmaa on järjestetty protesteja Anton-tapaukseen liittyen.


Useat venäläiset tiedotusvälineet ilmoittavat, että Anton Salosen äiti Rimma Salonen on aloittanut syömälakon.



Omassa blogissaan Rimma Salonen perustelee päätöstään syömälakon aloittamisesta seuraavasti:

”Edellisessä valvotussa tapaamisessa 9.1 selitin Antonille, että meidät on väkisin erotettu toisistaan ja että äiti rakastaa häntä suuresti ja ajattelee häntä joka ikinen hetki. Huomattuani poikani epätoivoisen mielitilan, päätin ottaa käyttöön äärimmäiset keinot ja aloitin syömälakon.”   

На последней встрече под надзором 9.1 я объяснила Антону, что мы разлучены насильно и что мама его очень любит и каждую минуту думает о нём. Заметив то состояние отчаяния, в котором находится ребёнок, я приняла решение пойти на крайние меры и начала голодовку.”


Monet ortodoksit ja läheiset rukoilevat Rimma Salosen ja Antonin puolesta. Täytyy vain toivoa, että traagisia seurauksia pystytään välttämään. Viimeisimpien tietojen mukaan Rimma Salosen fyysinen kunto on alkanut heikentyä syömälakon johdosta. Rimma Salosen tukijat seuraavat tilannetta tarkasti.