sunnuntai 28. elokuuta 2011

Poliittiset asetelmat Venäjän vaalien alla

Vaalien alla Venäjän poliittisella kentällä vahvistuu isänmaallinen painotus.

Useat mielipidekyselyt ja analyysit osoittavat, että Venäjän kansalaiset eivät ole erityisemmin ihastuneet ns. länsimäiseen demokratiaan, eivätkä kaipaa länsimäistä liberalismia, vaan haluavat pitää kiinni perinteisistä arvoista.

Venäjän Kommunistisen Puolueen suosio näyttää kasvavaan, selvästi suosituin puolue on kuitenkin Putinin Yhtenäinen Venäjä (lähes puolet on ilmoittanut äänestävänsä Yhtenäistä Venäjää).

http://vybor-naroda.org/stovyborah/2318-reytingi-prezidenta-premera-i-partiy-na-4-avgusta-fom.html

Toukokuussa 2011 Vladimir Putin ilmoitti Kansan Rintaman muodostumisesta Yhtenäisen Venäjän ympärille, mikä tarkoittaa sitä, että ei-puoluejäsenet voivat myös asettua ehdokkaiksi.

Venäjän Nato-valtuutettu Dmitri Rogozin ilmoitti, että Venäjän yhteisöjen kongressi – järjestö (KRO), jota Rogozin oli perustamassa 1990-luvulla ja joka keskittyi entisten neuvostotasavaltojen venäläisvähemmistöjen oikeuksien ajamiseen, on virallisesti rekisteröity. Arvioidaan, että KRO liittyy Putinin Kansan Rintamaan. Useiden tulkintojen mukaan myös venäläisestä isänmaallisuudestaan tunnetun Rogozinin rooli Venäjän sisäpolitiikassa korostuu.

http://www.rosbalt.ru/main/2011/08/19/881191.html

Venäjän Nato-valtuutettu Dmitri Rogozin esittää laulun ”За Родину!” (”Isänmaan puolesta!”)