keskiviikko 3. elokuuta 2011

Vladimir Putin foorumilla Seliger- 2011

1.8.2011 Venäjän pääministeri Vladimir Putin vieraili nuorisofoorumilla Seliger- 2011.
Foorumilla Putin osallistui elokuvaprojektiin ”Sinun sotaelokuvasi”, jossa pääministeri kertoi, kuinka hänen taisteluissa vaikeasti haavoittunut isänsä pelasti lähellä kuolemaa olevan äidin.


Vladimir Putin keskusteli myös nuorten kanssa politiikasta ja yhteiskunnallisista kysymyksistä.
Nuoret kertoivat, että haluavat nähdä Venäjän maailman vahvimpien valtioiden joukossa. Pääministeri korosti, että tavoitteiden saavuttamiseksi kaikkien Venäjän kansojen pitää yhdistyä haasteiden edessä. Putin painotti, että Venäjän valtion voima on sen monimuotoisuudessa ja perinteisessä monikulttuurisuudessa. Mm. sen takia Neuvostoliiton hajoaminen oli tragedia, koska perinteiset vuosisatojen yhteydet, jotka yhdistivät kansoja ja loivat pohjan infrastruktuurille jo Venäjän imperiumin aikana, katkesivat ja perusteet romahtivat.

Vastatessaan nuorten kysymyksiin Valko-Venäjän ja Etelä-Ossetian tulevaisuudesta, pääministeri sanoi, että kyseisten maiden yhdistäminen liitoksi Venäjän kanssa riippuu täysin em. maiden kansalaisten tahdosta.

Nuoret esittivät myös kysymyksiä ulkopolitiikasta ja maailmantaloudesta. Vladimir Putin on kritisoinut voimakkaasti Yhdysvaltojen talouspolitiikkaa, koska USA:n velkataakka on valtava: maa elää velaksi ja siirtää vastuuta muille maille, eli toimii maailmantaloudessa, kuin loinen.

Venäjän pääministeri on myös arvostellut Naton toimia ja sotilasliiton omaperäisiä tulkintoja, jotka koskevat YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä. Vladimir Putin myös huomautti, että niiden, jotka ovat keränneet valtavia määriä aseita, pitää käyttää ne aseet puolustuskeinona, eikä hyökkäystarkoituksessa missä huvittaa. Putin korosti, että sotilaallisin keinoin tilannetta ei pysty ratkaisemaan, vaan tarvitaan poliittisia ratkaisuja.

Vladimir Putin kehotti nuoria osallistumaan Venäjän tulevaisuuden ohjelman kehittämiseen Kansan Rintaman puitteissa.

Vladimir Putinin keskustelu nuorten kanssa Seliger-foorumilla on luettavissa kokonaisuudessaan:


”Председатель Правительства Российской Федерации В.В.Путин пообщался с участниками молодёжного образовательного форума «Селигер-2011»”

Videomateriaali aiheesta:


«Здесь собираются люди, которые ищут, предлагают, добиваются своих целей для того, чтобы и себя развивать, и страну нашу делать крепче, мощнее, величественнее».